Oldalak

2020. október 9., péntek

nothing sacred / all things wild

nem nagyon szoktam itt rantelni, politikába meg közéleti dolgokba bármennyire belefolyni, mert semmi értelme. gyakorlatilag megszoktam már, hogy minden napra jut valami agyfasz ebben az országban - egy fasz törvény, egy fasz döntés, egy fasz nyilatkozat, kitör valami fasz botrány, vagy napvilágra kerül valami fasz, esetleg számos fasz sunyi húzása. már egyre rezignáltabban veszi ezeket tudomásul az ember, mert hát ugye mit van mit tenni. gumicsont a legtöbb és a célját el is éri sajnos. mivel nem tudom méltó módon megbüntetni őket egyesével, pedig milyen jó lenne, ezért nem nagyon tesz mást az ember, mint hogy beletörődik. de ami az elmúlt napokban megy, attól úgy érzem már kiakadt a fasz-o-méter és nagyon el vagyok keseredve.

eljutottunk oda, hogy az ország egy része már azt sem érti, hogy mit jelent az a fogalom, hogy MESE. lassan sokkoló és egyenesen skandalum, hogy a mesékben mesebeli lények vannak. 

az egy dolog, hogy van egy gyerekeknek készült könyv, aminek semmi más célja nincs, mint egy picit játékosan érzékenyíteni őket a saját szintjükön, kicsit kinyitni a világot nekik és elfogadásra, toleranciára tanítani őket, amit egy-két nyomorult kikiáltott LMBTQ könyvnek ANÉLKÜL, hogy tudnák, miről szól valójában a könyv. gondolom nem merik elolvasni, nehogy bebuzuljanak tőle. de hogy már ott tartunk, hogy betiltják az óvodákban, mert hogy GYEREKBÁNTALMAZÁS, meg hogy ettől majd nem fognak normálisan fejlődni a gyerekek. mindehhez elég volt, hogy az ország legostobább picsája nyilvánosan ledaráljon belőle egy példányt. politikusok nyilatkoznak róla értelmetlen faszségokat, a híres-neves szakpszichológus szerint meg ettől a könyvtől genderválságba kerülnek a gyerekek és rájönnek, hogy inkább kisfiúk akarnak lenni és nem kislányok. 

de hogy már ott tartunk, hogy Lázár Ervint is tiltsákbe, az teljesen lehozott az életről. hogy Lázár Ervin meséi és képzettársításai rossz hatással vannak a gyerekek egészséges fejlődésére. hogy Lázár Ervin egy idióta, és az is idióta, aki Lázár Ervint olvassa. 

itt tartunk ma Magyarországon.

holnap majd betiltják a hétfejű sárkányt, mert az traumatizálja a gyerekeket? mert ugye hét feje van, meg még sárkány is, halmozottan nem is létezik, mit gondol szegény gyerek. ne adj isten, hétfejű sárkány akar majd lenni kisfiú vagy kislány helyett? vagy meddig megyünk el, most komolyan? tényleg nem értjük, mi az, hogy mese? pedig a gyerekek értik..

én nem értem, hogy ilyesmi hogy történhet. hogy emberek hogy gondolkodhatnak igaziból így. hogy lehetnek ennyire más gondolatok mások fejében? az én gondolataim annyira mások és annyira evidens számomra mindannak az ellenkezője, amit ezek gondolnak. amiket büszkén vállalnak és hangoztatnak. ezek vezetik az országot, ezek tudományos körökben elismert emberek, ezek véleményére ezrek adnak. félelmetes, döbbenetes és fájdalmas.

végérvényesen elvesztettem a hitem ebben az országban. óriási feladat lesz itt felnevelni egy nyitott, elfogadó, nem náci, nem rasszista, nem homofób, nem kirekesztő, nem ostoba, nem agresszív gyereket. vajon elég lesz, amit én és az apja tenni tudunk ennek érdekében? 

ide teszem ezt a zenét nyugtatónak és előveszem a Négyszögletű kerek erdőt.


5 megjegyzés:

Molnár Ilonka írta...

minden szavad

poppy írta...

óóóh és akkor már a hófehérkét meg a csipkerózsikát is, mert abban meg ezek szerint erőst nekrofil királyfik csókolgatnak halott nőket....

vajon mikor és mi siklott félre ezeknél az embereknél? és ők vajon néztek/olvastak mesét? ha igen, akkor vajon mit? csak mert nem adnám azt gyerekek kezébe, nehogy ilyenek legyenek! :D


és +1 milonka mellé <3 (dömdödöm!)

ac. írta...

"Őrzöm őt ma is, lándzsával, karddal, baloskával, péklapáttal, szablyával, vassal, vérrel, vencsellővel. Ne is próbáljatok rossz szándékkal közeledni hozzá! Nem engedhetem bántani. Mert egy bolond levágta hat fejét, csak egy maradt neki. Erre az egyre vigyázzunk hát mindannyian. Lándzsával, karddal, baloskával, péklapáttal, szablyával, vassal, vérrel, vencsellővel. És szeretettel."

Vera írta...

Ezen mindig összeszorul a torkom.

julisom írta...

"lázár ervin meséi mindig is taszítottak" - deák sárosi lászlót mármint. tehát károsak! a magyarság nevében, szakmai(!!) hivatkozásokkal (szegény piaget!), a jelenlegi közhangulatban bárki felbátorítva érzi magát az egyéni perverziói, előtte is ismeretlen késztetései, szorongásai és elfojtásai miatt az ítéletalkotásra. amit már nem tud befogadni az értelme, az erkölcstelen / káros / nem gyerek kezébe való / nem létezik. az egyéni hülyeséggel és pszichológiai vaksággal még el lehetne lavírozni, ha a politika nem bátorítaná, sőt, jutalmazná. biztos, hogy nem ez volt az utolsó wtf. önjelölt pszichológusok, gyerMekeink védőszentjei a könyvdarálás óta erkölcsi forradalmat vizionálnak. és ebből a misszionárius szerepből nem lesz könnyű kibillenteni őket, mert még csak most kezdték és túlságosan kielégítő.