Oldalak

2016. június 14., kedd

el akarok koltozni

teljes szivemmel gyulolom a kibaszott tarsashazam osszes lakojat. 

a falszomszedom egy kozepkoru hazaspar. a haloszobam fala = konyhajuk fala. a no nyeritve rohog, rendszeresen ebredek erre. ha normal hangon beszelgetnek, vagy betolnak egy fiokot, azt is tisztan hallom. gondolom ez azert van, mert ket darab furnerlemez, meg kb 10 centi levego valaszt el toluk. ez akkor derult ki, amikor apa felfurta a polcaimat es beesett a tipli. a ferj egy papucs, allandoan csak megy a no utan, mint egy cseled. persze amikor eltusszenti magat valaki a gangon egybol mindketten kint teremnek a lakas elott, hogy mi ez a zaj, aztan meltatlankodnak. ez a no egyik nyaron bepofazott a nyitott ablakomon a legocsmanyabb stilusban (bent alltam egy szal tangaban), hogy hallkitsam le a zenemet, mert nem kivancsi ra mindenki. reggel 9-kor.

a masik oldalon (tesom szobaja) egy fiatal kulfoldi par lakik, a fal parameterei megegyeznek az enyemmel. na ezek vagy filmet neznek keso este, vagy veszekednek. 

a felso szomszedaim lennenek az elsok, akikre ragyujtom a hazat. elmebetegek. azt se lehet tudni hanyan laknak a lakasban, allandoan megy a joves-menes, van egy korcs kutyajuk is, meg gyerek is van, meg minden van. a faszi 24/7 a gangon cigizik es a nyitott ajton at pofazik befele. gyakorlatilag mindig teregetnek valamit. tevet, focimeccset kizarolag nyitott ablaknal neznek, a faszi karomkodni kizarolag teli tudobol szokott. a gyerek megfigyeleseim szerint a kovetkezo tevekenysegeket vegzi a lakasban: kutya kergetese, ugralas pogo sticken, bowling golyo dobalasa, agyrol ugralas, orditas. neha egy-egy ugras utan szokott mozogni a csillarom. 

a szemben levo ket lakas rovid tavra kiado. altalaban fiatal ferfiak veszik ki oket legenybucsu/egyeb bulika celjabol. ezek tobbnyire a lakasban melegitenek 11-ejfel korulig, majd artikulalatlan obegatasok kozepette elindulnak az Instantba. hajnali 4 es 5 kozott erkeznek vissza hasonloan nagy csinnadrattaval. 

szerencsere a felemeleten is nyilt egy hostel arra az esetre, ha ez a ket lakas eppen ures lenne.

felettunk eggyel szemben erasmusos diakok laknak altalaban, felettuk eggyel pedig valami kozel-keleti csalad, ahol a ferj szerintem frankon minden nap bantalmazza a not. elkepeszto idegesito hangja van eleve es rengeteget ordibal, a no meg nyuszit. multkor a szomszedok majdnem kihivtak a rendoroket, annyira orditott a felesegevel. termeszetesen ezt szigoruan nyitott ablaknal vegzi minden alkalommal. 

ezenkivul van valami oregember a hazban, aki minden nap fel 6 es 6 kozott neki all krakogni (kohog vagy tusszog, en nem is tudom, de olyan, mintha felkohogne a sajat tudejet). termeszetesen az o ablaka is nyitva a nap 24 orajaban. gyakran ebredek erre peldaul. ez is mi a fasz?

a minap ejfelkor kellett kimennem a gangra es leuvoltenem a felemeletre (egy masik lakas ele), ahol harom ember tancolt a korlat mellett a nyitott ajton kiomlo kellemes techno zenere, hogy a jo kurva anyatokat, ezt komolyan gondoljatok?

MINDENNEK A TETEJEBE nehany napja meg valami rohadek madar is nyomatja hajnalban a csiripelest, kurva idegesito, mikor ugyanazt a fura dallamot ismetelgeti orakon keresztul. miafasz??

es ezek az estek teljesen mindennaposak. nincs olyan ejszaka, amit nyugodtan, csendben, stresszmentesen, nyitott ablakkal at tudnek veszelni. es ettol az eletminosegem is jelentosen szarabb.

szoval hogy olyan jo lenne lakni valahol egy kozponti, de csendes utcaban, a legfelso emeleten, egy napfenyes, ket haloszobas, utcara nezo kis lakasban, mondjuk egy csinos kis erkellyel, de ez mar tenyleg a mindennek a teteje lenne. ha tudtok ilyen kiado lakast, es nem kerul a vilag osszes penzebe, akkor leccike szoljatok es odakoltozunk. gecijo alberlok vagyunk, de tenyleg.

10 megjegyzés:

Kriszti írta...

Kurvára együttérzek, bár ezt olvasva a felettem lakó rengeteg, folyamatosan dübörgő gyerek és az állandóan velük üvöltő szüleik és nagyszüleik, illetve a zenét éjjel bömböltető egyéb szomszédaim egészen angyaliaknak tűnnek.

myrthill írta...

ha majd megcsaladulunk es nekunk mar kell meg egy szoba, akkor vegyetek meg a mienket!!!

nádja írta...

atyaég. akkor most mégjobban imádom az albimat, mint eddig.

M. Gray írta...

Nekem előbb v utóbb felszabadul a kecóm, csak nemtom mikor bírunk elköltözni gyerekestől. Szeptember előtt sztem nem, de ha még akkor is aktuális, hát tárgyaljunk róla.
2 szoba, 2 terasz, belső kertre néz, kuss van, 3. kerület, 1 db felső szomszéd, aki okés.

Chananita írta...

A 24/7 ugye nem a pasi farkának a mérete? :) Mert akkor odaköltözöm hozzád :)

gyömbérke írta...

M. Gray: van ket kulonnyilo haloszobatok? Mert akkor mindenkepp targyaljunk! :D

M. Gray írta...

hát 2 szobás a lakás, de a két szoba az külön nyílik, igen, és nem kell egymáson átjárni semmilyen célból
most nyilván úgy van berendezve, hogy a pasimmal lakunk itt, és az egyik szoba a háló a másik meg a nappali (illetve most épp pszeudo-gyerekszoba); de nyilván át lehet rendezni akárhogy
szóval tárgyaljunk, persze, ha addig nem találtok jobbat (bár gondolom fogtok, és nem kívánok nektek egy egész kibaszott nyarat ilyen körülmények között, még akkor sem, hogyha magam ellen beszélek; mert ez tragikus, amit írsz)

annalight írta...

ha gyömbinek nem kell, én lehet, h ugranék a lakásodra m. gray :D

M. Gray írta...

Ezt boltoljátok le egymással ;). Szívesebben adnám "ismerősnek" mint egy tök vadidegen bérlőnek.

Lars írta...

Baromi jó poszt. Még! :)

Chananita, ha cm-ben L=7 és K=24 (d=7,65), akkor is? :)