Oldalak

2014. június 2., hétfő

bárcsak tudnám hogy kell szakdolgozatot írni. I mean, really. hogy kell megszerkeszteni a tartalomjegyzéket például. a word-ről is csak annyit tudok, hogy hogy kell megnyitni..


4 megjegyzés:

janedoe írta...

én is hasonlóval küzdöttem, mikor az első RFP-met kellett összeállítanom, majd rájöttem, hogy a youtube-on MINDEN ILYEN SZARRÓL van videó, esküszöm.
a végén a legnagyobb kihívást a nyomorult spirálos fűzőgép okozta, nem a word...

M. Gray írta...

Csak kezdd el. Kurvamindegy. Bevezetés, irodalmazás, témafelvetés, kisfaszom. Megformázni simán meg lehet utólag is, csak ne rakjál bele sok space-t, mert attól megőszülsz a végén, amikor már TÉNYLEG tele lesz vele a hócipőd.
Csak írjad, ahogyan jön.

nádja írta...

én épp ma adok le egy 50 oldalas ba-s gyönyörűséget :)

és ugyanezzel küzdöttem. évek óta használom és mégse értek hozzá...

de pl nekem annyira f.om kivolt már a végére, h a tartalomjegyzéket nem szabványosan csináltam, hanem megszámoltam a címeket, alcímeke, stb, aztán csináltam egy táblázatot.
3 oszlop (mert csak címek+ alcímek+oldszámok kellettek, több kategóia nem volt.)

beírtam a dolgokat a megfelelő rubrikákba, a címek első 2 oszlopcelláját egybenyitottam, az alcímek bal szélét utána oda rakhattam, ahová akartam. egyszer megnyitottam külön a tjegyzék fájlt, mellette volt a dolg, összenéztem az oldalszámokat (úgy, h már be volt illesztve a tábl a dolg-ba is, h lássam a ríl oldalszámokat, aztán a végén egyszerűen csak eltüntettem a táblázat szegélyeit egy gombnyomással. és kicseréltem a dolgozatban a rendes oldalszámosra. ctrlx, ctrlv...

biztos egyszerűbb lett volna megtanulni, hogy kell rendesen tjegyzéket csinálni, de már nem volt erőm utánanézni :D

szóval annyira nem bonyi, csak számolj vele, hogy minden, de minden időbe telik. sokkal több időbe, mint előre saccolod, úh mindenképp csináld minden pillanatban, amikor ráérsz, úgyse lesz olyan, h előbb kész vagy, mert mindig lehet rajta találni vmit, amit még csinosítgatnál, beleraknál...

szóval a lényeg, h nem szabad pánikolni, mert az időt vesz el, helyette csinálni kell, úgyis pont kész leszel vele.
és formázni csak a végén fogod majd.
és a hivatkozásokat dokumentálni kell, hogy ne a végén vadászgasd, hogy melyik honnan volt, meg mit is írtál bele egyáltalán, mert ez menet közben még változhat.

hajrá gyömbi, hajrá!!! össze fog ez jönni :)

Kriszti írta...

Szerintem csináld a hivatkozásokat is közben, tehát már végleges formában, lábjegyzetelve, vagy ahogy kell. Én anno csak úgy odaírtam, hogy majd utólag megformázom, és az lett belőle,hogy leadás előtti éjszaka majdnem megőrültem tőle, hogy még ezzel is szórakozni kell. Utáltam, rengeteg időm elment vele.